ZELENINOVÉ LASAGNE
INGREDIENCE
2 cibule
1 lžička ghee
4 stroužky česneku
1 lilek
3 střední cukety
cca 600 ml rajčatové passaty
3 mozzarelly v nálevu
50 g parmazánu
1 balení lasagní
sůl, pepř
POSTUP
Oloupeme a nadrobno nakrájíme cibuli. Osmažíme ji na ghee. Přidáme prolisovaný česnek, bazalku a na kostičky nakrájenou a očištěnou cuketu a lilek.
Směs chvíli smažíme a poté přilijeme passatu. Promícháme a necháme dusit do změknutí.
Je důležité, aby směs měla hodně omáčky, která se později vsákne do lasagní a "změkčí" je.
Jednu vrstvu lasagní vyskládáme na dno větší zapékací mísy. Na ni dáme vrstvu směsi. Na směs opět vyskládáme lasagne a na ně tentokrát vyskládáme na plátky nakrájenou mozzarellu.
Na mozzarellu vyskládáme plátky lasagní a dále již střídáme se zeleninovou směsí, dokud všechny ingredience nespotřebujeme.
Vrchní vrstva bude zeleninová směs. Posypeme ji nastrouhaným parmazánem.
Dáme zapéct na ca 30 minut při 160 °C.
Dobrou chuť,
Vaše SuperMum