ZELENINOVÉ LASAGNE

14.03.2019

INGREDIENCE

2 cibule

1 lžička ghee

4 stroužky česneku

1 lilek

3 střední cukety

cca 600 ml rajčatové passaty

3 mozzarelly v nálevu

50 g parmazánu

1 balení lasagní

sůl, pepř

POSTUP

Oloupeme a nadrobno nakrájíme cibuli. Osmažíme ji na ghee. Přidáme prolisovaný česnek, bazalku a na kostičky nakrájenou a očištěnou cuketu a lilek.

Směs chvíli smažíme a poté přilijeme passatu. Promícháme a necháme dusit do změknutí.

Je důležité, aby směs měla hodně omáčky, která se později vsákne do lasagní a "změkčí" je.

Jednu vrstvu lasagní vyskládáme na dno větší zapékací mísy. Na ni dáme vrstvu směsi. Na směs opět vyskládáme lasagne a na ně tentokrát vyskládáme na plátky nakrájenou mozzarellu.

Na mozzarellu vyskládáme plátky lasagní a dále již střídáme se zeleninovou směsí, dokud všechny ingredience nespotřebujeme.

Vrchní vrstva bude zeleninová směs. Posypeme ji nastrouhaným parmazánem.

Dáme zapéct na ca 30 minut při 160 °C.

Dobrou chuť,

Vaše SuperMum