ZDRAVÉ JABLEČNÉ MUFFINY

27.11.2018

INGREDIENCE (na 24 muffinů)

5 středních jablek

3 střední vejce

1 lžíce skořice

50 ml slunečnicového oleje

100 g třtinového cukru

kelímek smetany na vaření

200 g čirokové kaše Nominal (místo mouky)

1 prášek do pečiva

hrneček vlašských ořechů

hrneček sušených brusinek nebo třešní

POSTUP

Vlašské ořechy a sušené ovoce namočíme alespoň na hodinu do studené vody (klidně i přes noc).

Jablka omyjeme, oloupeme a nastrouháme nahrubo.

Vajíčka rozklepneme a oddělíme žloutky a bílky.

Nastrouhaná jablka promícháme s cukrem, žloutky, skořicí, olejem a smetanou.

Čirokovou kaši promícháme s práškem do pečiva a tuto sypkou směs následně důkladně vmícháme do jablečné směsi.

Bílky ušleháme do tuha a vmícháme do směsi.

Na závěr do těsta přimícháme sušené ovoce a ořechy.

Formy na muffiny vymažeme olejem nebo máslem a vyplníme je těstem. (Těsto by mělo být hustší, ne úplně řídké. Pokud je těsto moc řídké, zahustíme ho ještě trochou čirokové kaše.)

Pečeme cca 35 min při teplotě 170 °C.

Dobrou chuť,

Vaše SuperMum