VAJEČNÁ POMAZÁNKA

27.06.2018

Co byste dělali v situaci, kdyby Vám Vaše babička z vesnice poslala dvě plata vajíček? A co byste dělali v případě, kdyby ta samá babička poslala dvě plata vajíček i Vaší sestře, ale ta si je u Vás následně zapomněla a tak by se ve Vaší ledničce rázem ocitlo 48 vajíček? Já jsem zvolila variantu vaječné pomazánky. Již dlouho jsem ji neměla, tak tohle byla ideální příležitost tuto chuť obnovit. Z dětství si pamatuji vaječnou pomazánku ze tří surovin: vajec (jak jinak, že), Flory a soli. Musím říct, že tato pomazánka je vynikající, ale nyní jsem měla chuť na něco odlehčenějšího a tak jsem na internetu hledala, čím bych Floru nahradila. Možností je mnoho: majonéza, jogurt, tvaroh, hořčice, lučina, gervais, tavený sýr, zakysaná smetana... Zkrátka a dobře, je na každém, kolik kalorií a éček si vybere. Já jsem zvolila odlehčenou a snad i zdravou variantu s čistým přírodní sýrem - gervais.

INREDIENCE

5 vajíček

100 g gervais (bez příchuti)

sůl

pepř

špetka sladké papriky

POSTUP

Vajíčka uvaříme natvrdo (cca 10 min).

Vajíčka vložíme do studené vody a necháme vychladnout. Poté je oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme gervais a vidličkou vše promícháme. 

Na závěr dochutíme dle chuti solí, pepřem a sladkou paprikou. Podáváme namazané na celozrnném pečivu a s hojnou zeleninovou oblohou.


Tak, a teď mám doma už "jen" 43 vajíček. Máte nápady, co s nimi?

DOBROU CHUŤ,

Vaše SuperMum