ŠPENÁTOVÝ QUICHE

28.02.2018

Tento quiche (čti kiš) je rychlou a chutnou záležitostí. Navíc se jedná o poměrně levný oběd, protože jednotlivé suroviny se dají pořídit za příznivé ceny. Jak jsem psala již u předchozího receptu s quichem (RAJČATOVO-KUKUŘIČNÝ QUICHE), já si v rámci úspory času kupuji předpřipravené těsto, které jen doma rozbalím, vložím do formy, vysypu do něj připravenou náplň a dám zapéct. Tím se příprava oběda snižuje na minimální dobu.

INGREDIENCE

200 g lučiny

100 g eidamu

pár lžic mléka

3 vejce

1 balení mraženého špenátového protlaku

sůl, pepř

křehké těsto

POSTUP

Do formy na quiche nebo do dortové formy vložíme křehké těsto.

V míse vyšleháme dohladka lučinu s několika lžícemi mléka. Přidáme rozšlehaná vejce, nastrouhaný eidam a rozmražený špenátový protlak.

Směs promícháme a podle chuti osolíme a opepříme.

Směs vylijeme rovnoměrně do formy.

Dáme zapéct do trouby na 220 °C po dobu cca 40 minut.

TIPY

Koláč jsem zkoušela i s mraženými špenátovými listy, ale ty šly špatně rozkousat a strávit.

Špenátový protlak nejprve vysypte do cedníku a zbavte se tak přebytečné vody.


DOBROU CHUŤ!

Vaše SuperMum