SMETANOVO-NIVOVÉ RIZOTO

INGREDIENCE
200 g rýže
trocha másla
2 střední cukety
150 g nivy
100 g zakysané smetany
POSTUP
Rýži uvaříme zvlášť podle návodu na obalu.
Na pánvičce rozehřejeme máslo. Mezitím omyjeme, oloupeme a nadrobno nastrouháme cuketu. Dáme ji na pánvičku a restujeme do změknutí.
Poté přidáme kelímek zakysané smetany a dobře promícháme.
Nivu nakrájíme nadrobno a také vložíme na pánvičku. Dobře promícháme a necháme pár minut povařit, aby se niva roztekla.
Poté do pánvičky vmícháme i uvařenou rýži.
Ihned podáváme.
TIPY
Niva je dostatečně aromatická a tak celý recept krásně ochutí. Podle mě rozhodně není potřeba přidávat sůl.
Kdo chce, může opepřit.
Dobrou chuť,
Vaše SuperMum