SMETANOVO-NIVOVÉ RIZOTO

05.11.2018

INGREDIENCE

200 g rýže

trocha másla

2 střední cukety

150 g nivy

100 g zakysané smetany

POSTUP

Rýži uvaříme zvlášť podle návodu na obalu.

Na pánvičce rozehřejeme máslo. Mezitím omyjeme, oloupeme a nadrobno nastrouháme cuketu. Dáme ji na pánvičku a restujeme do změknutí.

Poté přidáme kelímek zakysané smetany a dobře promícháme.

Nivu nakrájíme nadrobno a také vložíme na pánvičku. Dobře promícháme a necháme pár minut povařit, aby se niva roztekla.

Poté do pánvičky vmícháme i uvařenou rýži.

Ihned podáváme.

TIPY

Niva je dostatečně aromatická a tak celý recept krásně ochutí. Podle mě rozhodně není potřeba přidávat sůl. 

Kdo chce, může opepřit. 

Dobrou chuť,

Vaše SuperMum