RIZOTO Z ČERVENÉ ŘEPY

28.11.2018

INGREDIENCE

rýže Arborio 400 g

2 střední cibule

2 bulvy červené řepy

1,5 l vývaru

150 g parmazánu (+ na posypání)

2 lžíce tymiánu

1 lžíce másla

řepkový olej

POSTUP

Na velké hluboké pánvi rozpálíme řepkový olej a osmažíme na něm nadrobno nakrájenou cibulku. Poté přidáme nahrubo nastrouhanou řepu, kterou spolu s cibulkou podusíme.

Mezitím si uvaříme ve vedlejším hrnci vývar.

Rýži propláchneme a přidáme na pánvičku. Restujeme do té doby, než rýže začne syčet. Poté přilijeme část vývaru, promícháme, přikryjeme pokličkou a necháme na mírném ohni vařit.

Když se vývar odpaří, přidáme další část. Tento postup opakujeme, dokud rýže nezměkne.

Přidáme tymián, nastrouhaný parmazán a pořádně je s rizotem promícháme. Ještě chvíli povaříme na mírném ohni a následně podáváme posypané nastrouhaným parmazánem.

Dobrou chuť,

Vaše SuperMum