RIZOTO Z ČERVENÉ ŘEPY
INGREDIENCE
rýže Arborio 400 g
2 střední cibule
2 bulvy červené řepy
1,5 l vývaru
150 g parmazánu (+ na posypání)
2 lžíce tymiánu
1 lžíce másla
řepkový olej
POSTUP
Na velké hluboké pánvi rozpálíme řepkový olej a osmažíme na něm nadrobno nakrájenou cibulku. Poté přidáme nahrubo nastrouhanou řepu, kterou spolu s cibulkou podusíme.
Mezitím si uvaříme ve vedlejším hrnci vývar.
Rýži propláchneme a přidáme na pánvičku. Restujeme do té doby, než rýže začne syčet. Poté přilijeme část vývaru, promícháme, přikryjeme pokličkou a necháme na mírném ohni vařit.
Když se vývar odpaří, přidáme další část. Tento postup opakujeme, dokud rýže nezměkne.
Přidáme tymián, nastrouhaný parmazán a pořádně je s rizotem promícháme. Ještě chvíli povaříme na mírném ohni a následně podáváme posypané nastrouhaným parmazánem.
Dobrou chuť,
Vaše SuperMum