ŘECKÝ QUICHE

29.03.2018

Už jsem se Vám několikrát svěřila, že quiche prostě miluju. Z tohoto důvodu sem dnes přidávám již třetí recept tohoto typu. Dnes jsem se rozhodla pro řeckou variantu, tj. tuňáka, olivy, balkánský sýr a cherry rajčátka. Je to prostě ňamka. :-)

INGREDIENCE

řepkový olej

cibule

tuňák (2 velké nebo 3 malé konzervy)

hrst vypeckovaných oliv (černých, zelených nebo mix)

200 g balkánského sýra nebo sýra Feta

150 g cherry rajčátek

oregano

3 ks vajíček

křehké těsto

sůl, pepř

POSTUP

V pánvičce rozehřejeme řepkový olej a mezitím nadrobno nakrájíme cibuli. Na pánvičce ji osmahneme.

V míse smícháme tuňáka, olivy, nakrájený balkánský (nebo feta) sýr a oregano.

Cherry rajčátka omyjeme a rozpůlíme. Přidáme je k tuňákové směsi, kterou následně dobře promícháme. Na závěr směs ještě dochutíme solí a pepřem a opět promícháme.

Do hrnečku rozklepneme tři vajíčka a vidličkou je rozkvedláme.

Do formy na quiche rozložíme křehké těsto, na dno rozložíme osmaženou cibulky a následně těsto vyplníme tuňákovou náplní. Dobře rozprostřeme po celém obvodu formy.

Poté náplň přelijeme rozkvedlanými vajíčky.

Vložíme do trouby a pečeme cca 30 min na 190 °C.

TIPY

Většinou používám tuňáka Rio Mare v olivovém oleje, který je velmi chutný a vláčný, ale samozřejmě je to znát na ceně. Další alternativou je tuňák od Franty Pepy, jak mu doma lidově říkáme. Pro neznalce, oficiální název zní Franz Josef Exclusive. Nejlevnější a zároveň i chutnou variantou (kterou používám) je tuňák značky Billa.

Do receptu můžete použít jak tuňáka v olivovém oleji nebo ve vlastní šťávě. Je to na vás. Tuňák ve vlastní šťávě je dietnější, ale jeho olivový protějšek je o dost vláčnější a chutnější. :-)

K řecké variantě se více hodí černé olivy, ale pokud Vám více chutnají zelené, klidně je do receptu přidejte.

Dobrou chuť,

Vaše SuperMum