RAJČATOVO-CUKETOVÝ KOLÁČ

30.05.2018

Jeden z mých nejoblíbenějších letních receptů. Koláč lze jíst studený i teplý, a pokud ho rozkrájíte na malé kousíčky, můžete ho naservírovat návštěvě jako vynikající jednohubky.

INGREDIENCE

listové těsto

2 lžíce řepkového oleje

dvě menší nebo jedna velká cibule

2 stroužky česneku

parmazán 50 g

eidam/gouda 100 g

3 menší cukety

4 velká rajčata

bazalka

tymián

sůl

pepř

POSTUP

V pánvičce rozpálíme olej. Cibulku nakrájíme nadrobno a restujeme. Přidáme prolisovaný česnek, lžičku bazalky a lžičku tymiánu a restujeme dozlatova a do změknutí cca 15 minut.

Mezitím rozložíme na plech listové těsto a posypeme ho rovnoměrně parmazánem.

Poté na něj rovnoměrně vysypeme orestovanou cibulku.

Na cibulku položíme plátky sýru.

Cuketu umyjeme, oloupeme a nakrájíme ji na půlcentimetrová kolečka. Rajčata umyjeme a nakrájíme na tenké plátky.

Cuketu vyskládáme rovnoměrně na listové těsto. Osolíme, opepříme a posypeme špetkou bazalky a tymiánu.

Na cuketu vyskládáme ještě vrstvu rajčat. Rajčata opět osolíme a opepříme.

Pečeme v troubě cca půl hodiny na 160 °C.

DOBROU CHUŤ!

Vaše SuperMum