QUICHE LORRAINE
Opět jsem po dlouhé době upekla quiche. Tentokrát jsem experimentovala a našla jsem si nový recept, který jsem ještě podle stavu své ledničky trochu pozměnila. Až teprve v polovině vaření jsem si uvědomila, že jsem vlastně chtěla dělat cibulový quiche a nějak jsem si myslela, že quiche lorraine cibule obsahuje. Tak tedy ne. Nevadí, cibulový quiche bude někdy příště. :-) I bez cibule mě ale quiche lorraine mile překvapil. Rozhodně ho někdy opět upeču.
INGREDIENCE
křehké těsto
máslo
200 g šunky/slaniny
50 g goudy
200 ml smetany na vaření
200 g lučiny
50 g parmazánu
3 vajíčka
muškátový oříšek
sůl, pepř
POSTUP
Do formy na quiche vyložíme křehké těsto.
Na pánvičce rozpustíme trochu másla a osmažíme na něm nakrájenou šunku/slaninu.
Do mísy nastrouháme goudu, nalijeme smetanu, lučinu, parmazán a promícháme.
V hrnečku dobře promícháme vajíčka a následně je přidáme k dalším ingrediencím v míse.
Přidáme špetku nastrouhaného muškátového oříšku, sůl a pepř a vše dobře promícháme.
Obsah mísy vlijeme rovnoměrně na křehké těsto.
Formu na quiche vložíme do trouby a pečeme cca 40 minut při 170 °C (dokud obsah neztuhle a těsto nezezlátne).
TIPY
Šunka i parmazán quiche osolí poměrně dost samy o sobě, proto v závěru šetřete s dochucováním solí.
Osobně nemám moc ráda slaninu, takže ji nahrazuji libovou a o něco zdravější šunkou. Kdo se ale bez slaniny neobjede, nechť si ji v receptu dopřeje. :-)
DOBROU CHUŤ,
Vaše SuperMum