QUICHE LORRAINE

21.06.2018

Opět jsem po dlouhé době upekla quiche. Tentokrát jsem experimentovala a našla jsem si nový recept, který jsem ještě podle stavu své ledničky trochu pozměnila. Až teprve v polovině vaření jsem si uvědomila, že jsem vlastně chtěla dělat cibulový quiche a nějak jsem si myslela, že quiche lorraine cibule obsahuje. Tak tedy ne. Nevadí, cibulový quiche bude někdy příště. :-) I bez cibule mě ale quiche lorraine mile překvapil. Rozhodně ho někdy opět upeču.

INGREDIENCE

křehké těsto

máslo

200 g šunky/slaniny

50 g goudy

200 ml smetany na vaření

200 g lučiny

50 g parmazánu

3 vajíčka

muškátový oříšek

sůl, pepř

POSTUP

Do formy na quiche vyložíme křehké těsto.

Na pánvičce rozpustíme trochu másla a osmažíme na něm nakrájenou šunku/slaninu.

Do mísy nastrouháme goudu, nalijeme smetanu, lučinu, parmazán a promícháme.

V hrnečku dobře promícháme vajíčka a následně je přidáme k dalším ingrediencím v míse.

Přidáme špetku nastrouhaného muškátového oříšku, sůl a pepř a vše dobře promícháme.

Obsah mísy vlijeme rovnoměrně na křehké těsto.

Formu na quiche vložíme do trouby a pečeme cca 40 minut při 170 °C (dokud obsah neztuhle a těsto nezezlátne).

TIPY

Šunka i parmazán quiche osolí poměrně dost samy o sobě, proto v závěru šetřete s dochucováním solí.

Osobně nemám moc ráda slaninu, takže ji nahrazuji libovou a o něco zdravější šunkou. Kdo se ale bez slaniny neobjede, nechť si ji v receptu dopřeje. :-) 

DOBROU CHUŤ,

Vaše SuperMum