POMAZÁNKA Z GRILOVANÝCH PAPRIK

07.08.2018

INGREDIENCE

5 ks velkých červených paprik

5 stroužků česneku

1 lžíce olivového oleje

160 g gervais

sůl

pepř

k podávání:

celozrnný chleba

"něco zeleného" (rukola, polníček, pažitka, petrželka...)

POSTUP

Papriky rozpůlíme a vyndáme jádřinec. Vložíme na plech (slupkou nahoru) a necháme v troubě grilovat při nejvyšší teplotě cca 30 min (dokud slupka paprik nezčerná). Poté papriky vyndáme a necháme je vychladnout.

Oloupeme slupku, která by po intenzivním grilování měla jít stáhnout relativně snadno.

Papriky vložíme do mixéru a rozmixujeme dohladka. Přidáme lžíci olivového oleje, prolisovaný česnek, gervais, sůl a pepř dle chuti. Opět rozmixujeme.

Pomazánku podáváme namazanou na celozrnném chlebu a následně ji ozdobíme "něčím zeleným". :-)

TIPY

Místo gervais můžeme použít lučinu nebo philadelphii.

Dobrou chuť,

Vaše SuperMum