POMAZÁNKA Z GRILOVANÝCH PAPRIK
INGREDIENCE
5 ks velkých červených paprik
5 stroužků česneku
1 lžíce olivového oleje
160 g gervais
sůl
pepř
k podávání:
celozrnný chleba
"něco zeleného" (rukola, polníček, pažitka, petrželka...)
POSTUP
Papriky rozpůlíme a vyndáme jádřinec. Vložíme na plech (slupkou nahoru) a necháme v troubě grilovat při nejvyšší teplotě cca 30 min (dokud slupka paprik nezčerná). Poté papriky vyndáme a necháme je vychladnout.
Oloupeme slupku, která by po intenzivním grilování měla jít stáhnout relativně snadno.
Papriky vložíme do mixéru a rozmixujeme dohladka. Přidáme lžíci olivového oleje, prolisovaný česnek, gervais, sůl a pepř dle chuti. Opět rozmixujeme.
Pomazánku podáváme namazanou na celozrnném chlebu a následně ji ozdobíme "něčím zeleným". :-)
TIPY
Místo gervais můžeme použít lučinu nebo philadelphii.
Dobrou chuť,
Vaše SuperMum