POLÉVKA CAPRESE

20.02.2018

Velmi rychlá a osvěžující rajčatová polévka s mozzarellou. Právě díky mozzarelle je její konzistence hustší a proto polévka caprese zasytí na delší dobu. 

INGREDIENCE

2 středně velké cibule

2-3 stroužky česneku

sušená rajčata cca 40 g

2 plechovky loupaných rajčat

bobkový list

sušená bazalka - polévková lžíce

sušený tymián - polévková lžíce

1 ks mozzarelly v nálevu

sůl, pepř

POSTUP

Do hrnce nalijeme trochu oleje ze sušených rajčat a rozpálíme ho. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a chvilku smažíme. Přidáme bobkový list, tymián, bazalku, prolisovaný česnek a sušená rajčata. Pár minut smažíme.

Přidáme plechovky loupaných rajčat. Pokud se nám zdá konzistence příliš hustá, můžeme polévku zředit trochou vroucí vody. Vaříme 10 minut. Poté odstavíme, vyndáme bobkový list, přidáme kousky mozzarelly a mixujeme ručním mixérem dohladka.

Podáváme s čerstvou bagetou.

TIP

Bobkový list je nutné před mixováním vyndat. Pokud do polévky přidáváte více bobkových listů, radši si jejich počet někam zapište, abyste následně vylovili všechny lístečky. Rozmixovaný bobkový list je tuhý a dělá v jinak dobré polévce neplechu. 

DOBROU CHUŤ!

Vaše SuperMum