PLNĚNÉ TORTELLONI SE SMETANOVO-HRÁŠKOVOU OMÁČKOU
Původní recept jsem našla v časopisu Active Beauty, který mi jednou za čas chodí do schránky od drogerie dm. Hned jak jsem zjistila, že dm vyrábí své vlastní tortellini, rozhodla jsem se je vyzkoušet. Recept jsem si ale upravila k obrazu svému.
INGREDIENCE
tortelloni s ricottou a špenátem (např. od dmBio)
½ střední cibule
řepkový olej
mražený hrášek
2 kelímky smetany na vaření
sůl, pepř
parmazán
šťáva z půlky citronu
POSTUP
Tortelloni uvaříme podle návodu na obalu.
Na pánvičce osmažíme půlku nadrobno nasekané cibule.
V cedníku propláchneme mražený hrášek a přidáme ho na pánvičku.
Přidáme dva kelímky smetany na vaření a mícháme, dokud omáčka nezhoustne.
Přidáme uvařené tortelloni a dobře je vmícháme do omáčky.
Přidáme cca 50 g nastrouhaného parmazánu a zamícháme, dokud se nerozpustí.
Vymačkáme šťávu z půlky citronu a podle chuti osolíme a opepříme.
Ihned podáváme posypané parmazánem.
DOBROU CHUŤ,
Vaše SuperMum
TIP
Pokud by někomu nechutnaly tortelloni s ricottou a špenátem, může vyzkoušet i jiné varianty - např. zeleninovou nebo sýrovou.
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY