PLNĚNÉ TORTELLONI SE SMETANOVO-HRÁŠKOVOU OMÁČKOU

06.04.2018

Původní recept jsem našla v časopisu Active Beauty, který mi jednou za čas chodí do schránky od drogerie dm. Hned jak jsem zjistila, že dm vyrábí své vlastní tortellini, rozhodla jsem se je vyzkoušet. Recept jsem si ale upravila k obrazu svému.

INGREDIENCE

tortelloni s ricottou a špenátem (např. od dmBio)

½ střední cibule

řepkový olej

mražený hrášek

2 kelímky smetany na vaření

sůl, pepř

parmazán

šťáva z půlky citronu

POSTUP

Tortelloni uvaříme podle návodu na obalu.

Na pánvičce osmažíme půlku nadrobno nasekané cibule.

V cedníku propláchneme mražený hrášek a přidáme ho na pánvičku.

Přidáme dva kelímky smetany na vaření a mícháme, dokud omáčka nezhoustne.

Přidáme uvařené tortelloni a dobře je vmícháme do omáčky.

Přidáme cca 50 g nastrouhaného parmazánu a zamícháme, dokud se nerozpustí.

Vymačkáme šťávu z půlky citronu a podle chuti osolíme a opepříme.

Ihned podáváme posypané parmazánem.

DOBROU CHUŤ,

Vaše SuperMum

TIP

Pokud by někomu nechutnaly tortelloni s ricottou a špenátem, může vyzkoušet i jiné varianty - např. zeleninovou nebo sýrovou. 


SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

TĚSTOVINY S LUČINOU