PAPRIKATELLY S BRAMBOROVÝM PYRÉ
A máme tu včera avizovaný jednoduchý, rychlý, zdravý a chutný recept na oběd nebo večeři.
INGREDIENCE NA PAPRIKATELLY
2 středně velké červené papriky
1 mozzarella v nálevu
nakrájené olivy (černé nebo zelené)
oregano
olivový olej
sůl, pepř
INGREDIENCE NA BRAMBOROVÉ PYRÉ
5 středních brambor
polotučné mléko
máslo (nemusí být)
POSTUP
Papriky umyjeme a nakrájíme na čtvrtiny, aby z nich vznikly "mističky". Do vzniklých mističek vložíme kousky mozzarelly a trochu nakrájených oliv. Posypeme oreganem, solí a pepřem. Na závěr zákapneme olivovým olejem.
Vložíme do trouby a pečeme při 200 °C asi 30 minut, dokud se mozzarella nerozteče a papriky nezměknou.
Nakrájíme brambory a vaříme je v osolené vodě, dokud nezměknou (cca 20 min). Poté slijeme vodu, přilijeme 100-200 ml polotučného mléka a rozmixujeme ručním mixérem. V případě potřeby ještě dolijeme mléko, abychom dosáhli požadované konzistence.
Na závěr můžeme bramborové pyré zjemnit máslem.
TIPY
Paprikatelly můžeme podávat i s bramborami nebo samotné.
Do brambor přidejte nejdříve radši méně mléka a pak postupně přidávejte, dokud nedosáhnete požadované konzistence.
Bramborové pyré se liší od kaše tím, že je mazlavější. Této konzistence se dosáhne jednak tím, že přidáme studené mléko (nikoliv teplé mléko jako u klasické bramborové kaše) a jednak i počtem otáček u ručního mixéru.
V létě je možno připravené paprikatelly ugrilovat venku s přáteli.
DOBROU CHUŤ!
Vaše SuperMum