OVERNIGHT OATS
Jak jsem psala v článku z minulého týdne, v hotelu Hechenmoos v Kitzbühlu jsem poprvé ochutnala "overnight oats", tedy ovesné vločky zalité mlékem. Tato směs se nechá odstát v lednici přes noc a podává se s přílohou dle chuti. V hotelu ji podávali s vrstvou jogurt, s borůvkami a kokosovými lupínky. Byla to mňamka a každé ráno jsem do sebe nafutrovala 3 menší skleničky.
Protože se i tyto snídaně více než zamlouvaly, napadla mě myšlenka obměnit po třech letech svou snídani šampionů a zkusit trochu jiný styl snídaně (i když poměrně podobný).
Recept na klasický overnight oats (jehož název jsem v češtině přeložený nenašla, tak jsem ho pojmenovala "noční oves") je úplně jednoduchý a rychlý.
INGREDIENCE
40 g ovesných vloček
80-100 ml mléka (já používám rostlinné, např. mandlové nebo kokosové)
1 lžička chia semínek
2 lžíce řeckého jogurtu
Trocha medu (dobrovolné)
POSTUP
Ovesné vločky, chia semínka, mléko a med smícháme dohromady, promícháme a nalijeme do skleničky. Nahoru přidáme vrstvu jogurtu.
Skleničku zavřeme a necháme přes noc odstát v ledničce.
Ráno vytáhneme a ihned si můžeme vychutnat skvělou a rychlou snídani. 😊
TIP
Já jsem si ještě recept pozměnila k obrazu svému a nepoužila jsem ovesné vločky, ale quionoové (viz foto). Dále mám v plánu vyzkoušet i jahelné vločky.
Toto je pouze základní recept na "noční oves/quinou/jáhly". Ochutit si ho můžete dle chuti a fanTazie. V následujících týdnech Vás budu zásobovat svými nápady. 😊
Dobrou chuť,
Vaše SuperMum
