NIVOVO-SMETANOVÝ DIP

15.05.2018

Můj manžel rád a dobře improvizuje. Hlavně s jídlem. Musím přiznat, že některé nápady má opravdu dobré a chutné, i když jsou o něco méně zdravé, než ty moje. Nedávno jsme si s manželem naplánovali pěkný večer v podobě koukání na film Rudá volavka. A k tomu jsme samozřejmě chtěli zobat nějakou dobrotu.

Já: "Dala bych si nachos."

Manžel, koukajíce do ledničky: "Ty už nekojíš, co? Tak já k tomu udělám nivový dip!"

A jak řekl, tak udělal. Po více než třech letech se můj jazyk opětovně shledal s nivou a později i s jejími dalšími plísňovými příbuznými. Manžel vytáhl z leničky ještě česnek a zakysanou smetanu a poté ze šupíku s kořením pepř. Z těchto čtyř ingrediencí vykouzlil opravdu lahodný dip. Pak jsme jen sáhli do šuplíku s nachos...a...zjistili jsme, že žádné nachos nemáme. Podívali jsme se bezmocně na sebe a následně na hodiny. Bylo devět hodin večer. Naše Billa ještě nebyla zavřená, ale komu by se chtělo jít po deváté hodině večer do obchodu, ještě když se doma nachází lahodně vypadající dip.

Manžel: "Tak skoč do obchodu, je to kousek."

Já: "Nejdu. Jdi ty."

Manžel: "Já chodím do obchodu pořád, teď jsi na řadě ty."

Já: "Fakt nejdu. Jsem unavená."

Tuto patovou situaci jsem tentokrát vyřešila já svou improvizací. Koukla jsem se do ledničky a zjistila jsem, že máme mrkev a papriky. Díky této improvizaci sem můžu tento recept dát, protože teď už se dá říct, že recept spadá do zdravé stravy. :-)

INGREDIENCE

kelímek kysané smetany

stroužek až dva česneku

jeden balík nivy

pepř podle chuti

POSTUP

Smetanu a nivu v misce smícháme a rozmělníme. Poté vložíme misku na cca minutu do mikrovlnky, aby se niva rozehřála a roztekla.

Poté přidáme prolisovaný česnek a pepř. Dobře promícháme.

Podáváme buď s nachos (nezdravá varianta, která na tomto blogu nemá co dělat) nebo s proužky zeleniny (např. mrkev, paprika, okurka) - to už je o něco zdravější a neméně chutná varianta.

Dobrou chuť,

Vaše SuperMum