MUNGO POLÉVKA

14.08.2018

Poprvé jsem vařila ze specifických zelených fazolek mungo, které obsahují mnoho bílkovin, minerálních látek a vitamínů. A rozhodně jsem z nich nevařila naposledy. Chuťově mi sedly a cítila jsem se po nich plná energie a zdraví. Mungo polévka je lehká, ale zároveň sytá. Tak s chutí do ní!

INGREDIENCE

1 plný hrnek mungo fazolí

1,5 l zeleninového vývaru

1 lžička ghee

1 cibule

4 stroužky česneku

1 lžička kurkumy

1 lžička skořice

špetka chilli

POSTUP

Mungo namočte do většího množství vody a nechte přes noc odstát.

Připravte si v samostatném hrnci vývar.

V hrnci orestujte na ghee nadrobno nakrájenou cibuli. Po několika minutách přidejte prolisovaný česnek a poté i kurkumu, skořici a chilli. Chvilku restujte a poté zalijte čerstvě uvařeným vývarem.

Poté do hrnce nasypte i mungo fazole. Vařte cca 30 min, dokud fazolky nezměknou.

DOBROU CHUŤ,

Vaše SuperMum

Inspirováno blogem www.kitchenette.cz.


SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

MUNGO KLÍČKY