LOW-CARB MRKVOVÝ DORT

INGREDIENCE
Korpus
200 g mrkve
4 vejce
hrst nahrubo posekaných vlašských nebo pekanových ořechů
50 g rozpuštěného másla
130 g mandlové mouky
1/2 prášku do pečiva
lžička skořice
3 lžíce sladidla
Krém
vanička tvarohu
vanička mascarpone
sladilo
POSTUP
Mrkev nastrouháme najemno.
Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme sníh. Žloutky vyšleháme se sladidlem.
Poté k žloutkům přimícháme vychladlé rozpuštěné máslo, ořechy, mouku, prášek do pečiva a skořici.
Nakonec vmícháme sníh z bílků.
Pečeme v horkovzdušné troubě na 180 ° cca 40 minut.
Ingredience na krém smícháme dohromady a potřeme jimi vychladlý korpus. Posypeme skořicí nebo kakaem a ozdobíme ořechy.
Korpus je ale dobrý sám o sobě, i bez krému. :-)