LOSOS S BRAMBOROVÝM PYRÉ

05.10.2018

INGREDIENCE

chlazený filet z lososa

olivový olej

koření na ryby (nebo bylinky)

250 g brambor

cca 100 ml mléka

trocha másla

sůl

POSTUP

Filet z lososa důkladně umyjeme pod studenou vodou. Vložíme do zapékací misky, polijeme kapkou olivového oleje a posypeme kořením na ryby, popř. bylinkami. Trochu prohněteme a vložíme do trouby, kde pečeme při teplotě 170 °C cca 25-30 min.

Oloupeme brambory a dáme je na cca 20 min vařit v osolené vodě. Poté vodu slijeme, do brambor přilijeme studené mléko a rozmixujeme dohladka ručním mixérem. Podle požadované hustoty případně ještě přidáme mléko. Na závěr dochutíme bramborové pyré trochou másla a případně dosolíme.

Vše ihned podáváme s bohatou zeleninovou oblohou. 

TIPY

Bramborové pyré se liší od bramborové kaše tím, že je mazlavější, tzv. tlamolepové. Někomu právě proto nechutná, ale já mu rozhodně dávám přednost před nadýchanou bramborovou kaší. :-)

Mazlavého efektu dosáhnete jednak přidáním studeného mléka a jednak mixováním ručním mixérem na nejvyšší obrátky.

Dobrou chuť,

Vaše SuperMum