KVĚTÁK S INDICKOU OMÁČKOU A ČERVENOU ČOČKOU

06.10.2020

INGREDIENCE

1 květák

1 cibule

ghee

300 ml rajčatové passaty

1 plechovka kokosového mléka

zázvor

2-3 stroužky česneku

2 lžičky kurkumy

špetka koriandru

kari (dobrovolné)

sůl

pepř

červená čočka

POSTUP

Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na ghee. 

Květák omyjeme, nakrájíme na drobné růžičky a přidáme do hrnce. 

Zalijeme passatou a kokosovým mlékem a přivedeme k varu. Vaříme do změknutí. 

V průběhu vaření přidáme špetku zázvoru, prolisovaný česnek, kurkumu, kari, koriandr, sůl a pepř.

V samostatném hrnci uvaříme červenou čočku dle návodu na obalu. 

Podáváme dohromady.

DOBROU CHUŤ,

Vaše SuperMum