KRÉMOVÉ LOSOSOVÉ RIZOTO
INGREDIENCE
1 cibule
lžička másla
300 g rýže arborio
1 l zeleninového vývaru
150 g filet lososa
250 g mascarpone
šťáva z půlky citronu
lžíce kopru
POSTUP
Lososa omyjeme, vložíme do zapékací misky, pokapeme olivovým olejem, osolíme a promasírujeme.
Vložíme do trouby a pečeme cca 30 min při 160 °C.
V hrnci si připravíme zeleninový vývar.
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Na pánvičce rozehřejeme máslo a osmahneme na něm cibuli. Po pár minutách přidáme propláchnutou rýži. Rýži chvíli osmahneme a poté zalijeme cca čtvrtinou vývaru. Zamícháme a necháme vodu vsát. Po pár minutách postup opakujeme, dokud nespotřebujeme všechen vývar.
Poté přidáme mascarpone. Mícháme, dokud se rýže a mascarpone nespojí. Přidáme šťávu z citronu a kopr. Pánvičku odstavíme z plotny.
Z trouby vyndáme lososa, kterého rozebereme na malé kousky. Kontrolujeme při tom, zda nejsou přítomny kosti. Poté kousky lososa dobře vmícháme do obsahu v pánvičce.
Podáváme jemně posypané koprem.
DOBROU CHUŤ,
Vaše SuperMum