KRÉMOVÉ LOSOSOVÉ RIZOTO

12.12.2018

INGREDIENCE

1 cibule

lžička másla

300 g rýže arborio

1 l zeleninového vývaru

150 g filet lososa

250 g mascarpone

šťáva z půlky citronu

lžíce kopru

POSTUP

Lososa omyjeme, vložíme do zapékací misky, pokapeme olivovým olejem, osolíme a promasírujeme.

Vložíme do trouby a pečeme cca 30 min při 160 °C.

V hrnci si připravíme zeleninový vývar.

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

Na pánvičce rozehřejeme máslo a osmahneme na něm cibuli. Po pár minutách přidáme propláchnutou rýži. Rýži chvíli osmahneme a poté zalijeme cca čtvrtinou vývaru. Zamícháme a necháme vodu vsát. Po pár minutách postup opakujeme, dokud nespotřebujeme všechen vývar.

Poté přidáme mascarpone. Mícháme, dokud se rýže a mascarpone nespojí. Přidáme šťávu z citronu a kopr. Pánvičku odstavíme z plotny.

Z trouby vyndáme lososa, kterého rozebereme na malé kousky. Kontrolujeme při tom, zda nejsou přítomny kosti. Poté kousky lososa dobře vmícháme do obsahu v pánvičce.

Podáváme jemně posypané koprem.

DOBROU CHUŤ,

Vaše SuperMum