PODZIMNÍ KEDLUBNOVÁ POLÉVKA

03.12.2018

INGREDIENCE

3 kedlubny

0,5 l zeleninového vývaru

1 cibule

půl lžičky ghee

kelímek smetany na vaření (cca 0,2 l)

špetka muškátového oříšku

pažitka nebo petrželka ne ozdobení

POSTUP

Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na ghee.

Kedlubny omyjeme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Přidáme je k cibuli.

Poté do hrnce přidáme 0,5 l zeleninového vývaru a vaříme, dokud kedlubna nezměkne (cca 20 min).

Následně vše rozmixujeme ponorným mixérem.

Hrnec opět postavíme na plotnu a přilijeme smetanu. Chvíli povaříme. Přidáme špetku nastrouhaného muškátového oříšku.

Podáváme ozdobené pažitkou nebo petrželkou (pokud nemáme čerstvé, dobře poslouží i sušené nebo mražené).

TIP

Ke kedlubnové polévce se hodí krutónky nebo jemně načesnekované topinky.

DOBROU CHUŤ,

Vaše SuperMum