PODZIMNÍ KEDLUBNOVÁ POLÉVKA
INGREDIENCE
3 kedlubny
0,5 l zeleninového vývaru
1 cibule
půl lžičky ghee
kelímek smetany na vaření (cca 0,2 l)
špetka muškátového oříšku
pažitka nebo petrželka ne ozdobení
POSTUP
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na ghee.
Kedlubny omyjeme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Přidáme je k cibuli.
Poté do hrnce přidáme 0,5 l zeleninového vývaru a vaříme, dokud kedlubna nezměkne (cca 20 min).
Následně vše rozmixujeme ponorným mixérem.
Hrnec opět postavíme na plotnu a přilijeme smetanu. Chvíli povaříme. Přidáme špetku nastrouhaného muškátového oříšku.
Podáváme ozdobené pažitkou nebo petrželkou (pokud nemáme čerstvé, dobře poslouží i sušené nebo mražené).
TIP
Ke kedlubnové polévce se hodí krutónky nebo jemně načesnekované topinky.
DOBROU CHUŤ,
Vaše SuperMum