GUACAMOLE
O avokádu koluje mnoho vtipů, například vtip typu: ještě ne, ještě ne, ještě ne, teď, pozdě... Kdo má s avokádem zkušenosti, ví, o čem mluvím. Zjednodušeně řečeno - pro laiky je dost obtížné určit, kdy avokádo bude mít ideální krémovitou konzistenci a stane se tak gastronomickým zážitkem. Začátečníci, nevzdávejte to! Po pár snědených (ne úplně zralých nebo naopak přezrálých) avokádech to pravé guacamole (nebo jiný avokádový pokrm) přijde. :-)
INGREDIENCE
1 ks avokádo
150 g rajčat
šťáva ze čtvrtky citronu
¼ cibule
1 stroužek česneku
sůl, pepř
POSTUP
Dužinu z avokáda rozmačkáme vidličkou. Nadrobno nakrájíme rajčata a smícháme je s avokádem.
Přidáme prolisovaný česnek a nadrobno nakrájenou cibuli.
Přidáme citronovou šťávu, sůl a pepř podle chuti.
Vše dobře promícháme.
Podáváme chlazené. Buď samotné nebo s křupavou bagetkou, čerstvou topinkou nebo nachos.
TIPY
Pokud je avokádo tvrdší a nejde dobře rozmělnit vidličkou, použijte ruční mixér.
Dužinu z avokáda získáte tak, že avokádo podélně rozříznete, vyndáte pecku a následně si vezmete čajovou lžičku, kterou po obvodu slupky přejíždíte kolem dokola, dokud dužinu avokáda ze slupky nevyloupnete.
DOBROU CHUŤ!
Vaše
SuperMum