GUACAMOLE

11.04.2018

O avokádu koluje mnoho vtipů, například vtip typu: ještě ne, ještě ne, ještě ne, teď, pozdě... Kdo má s avokádem zkušenosti, ví, o čem mluvím. Zjednodušeně řečeno - pro laiky je dost obtížné určit, kdy avokádo bude mít ideální krémovitou konzistenci a stane se tak gastronomickým zážitkem. Začátečníci, nevzdávejte to! Po pár snědených (ne úplně zralých nebo naopak přezrálých) avokádech to pravé guacamole (nebo jiný avokádový pokrm) přijde. :-)

INGREDIENCE

1 ks avokádo

150 g rajčat

šťáva ze čtvrtky citronu

¼ cibule

1 stroužek česneku

sůl, pepř

POSTUP

Dužinu z avokáda rozmačkáme vidličkou. Nadrobno nakrájíme rajčata a smícháme je s avokádem.

Přidáme prolisovaný česnek a nadrobno nakrájenou cibuli.

Přidáme citronovou šťávu, sůl a pepř podle chuti. 

Vše dobře promícháme.

Podáváme chlazené. Buď samotné nebo s křupavou bagetkou, čerstvou topinkou nebo nachos.

TIPY

Pokud je avokádo tvrdší a nejde dobře rozmělnit vidličkou, použijte ruční mixér.

Dužinu z avokáda získáte tak, že avokádo podélně rozříznete, vyndáte pecku a následně si vezmete čajovou lžičku, kterou po obvodu slupky přejíždíte kolem dokola, dokud dužinu avokáda ze slupky nevyloupnete.

DOBROU CHUŤ!

Vaše SuperMum