FENYKLOVÁ POLÉVKA

04.12.2018

INGREDIENCE

2 bulvy fenyklu

5 středních brambor

1 cibule

1 lžička másla

4 stroužky česneku

1 l zeleninového vývaru

1 kelímek smetany (cca 200 ml)

petrželka nebo pažitka na ozdobu

K PODÁVÁNÍ

žitný chléb

máslo

sůl

POSTUP

Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a osmažíme na másle.

Fenykl omyjeme, očistíme, nakrájíme na kostičky a přidáme k cibuli.

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a přidáme k ostatním surovinám. Vše promícháme a chvíli dusíme.

Zalijeme vývarem a vaříme doměkka.

Poté vše rozmixujeme dohladka ponorným mixérem.

Postavíme zpátky na plotnu, přidáme smetanu a necháme chvíli probublávat.

Podáváme posypané petrželkou nebo pažitkou a se žitným chlebem, potřeným máslem a posypaným trochou soli.

Dobrou chuť,

Vaše SuperMum