DÝŇOVO-KVĚTÁKOVÁ INDICKÁ POLÉVKA

04.11.2019

INGREDIENCE

2 cibule

5 stroužků česneku

1 cm zázvoru

lžička ghee

3 mrkve

1 dýně

1 květák

1,5 l vývaru

1 plechovka kokosového mléka

lžička rozmarýnu

chilli (dobrovolné)

POSTUP

V hrnci rozpálíme ghee a osmažíme na něm nadrobno nakrájenou cibuli.

Smažíme dozlatova. Poté přidáme prolisovaný česnek a najemno nastrouhaný zázvor.

Mezitím si uvaříme vývar.

Mrkev očistíme, nakrájíme na kolečka a vhodíme k cibulce. Dýni nakrájíme, odstraníme semínka a také přihodíme k cibuli. Na závěr očistíme a nakrájíme květák. Poté všechny ingredience zalijeme vývarem a vaříme do změknutí (cca 25 min).

Poté vše rozmixujeme dohladka. Vrátíme hrnec na plotnu, přidáme kokosové mléko a rozmarýn, popř. chilli a povaříme pár minut.

Podáváme např. s česnekovou topinkou.

DOBROU CHUŤ,

Vaše SuperMum