DÝŇOVO-KVĚTÁKOVÁ INDICKÁ POLÉVKA
INGREDIENCE
2 cibule
5 stroužků česneku
1 cm zázvoru
lžička ghee
3 mrkve
1 dýně
1 květák
1,5 l vývaru
1 plechovka kokosového mléka
lžička rozmarýnu
chilli (dobrovolné)
POSTUP
V hrnci rozpálíme ghee a osmažíme na něm nadrobno nakrájenou cibuli.
Smažíme dozlatova. Poté přidáme prolisovaný česnek a najemno nastrouhaný zázvor.
Mezitím si uvaříme vývar.
Mrkev očistíme, nakrájíme na kolečka a vhodíme k cibulce. Dýni nakrájíme, odstraníme semínka a také přihodíme k cibuli. Na závěr očistíme a nakrájíme květák. Poté všechny ingredience zalijeme vývarem a vaříme do změknutí (cca 25 min).
Poté vše rozmixujeme dohladka. Vrátíme hrnec na plotnu, přidáme kokosové mléko a rozmarýn, popř. chilli a povaříme pár minut.
Podáváme např. s česnekovou topinkou.
DOBROU CHUŤ,
Vaše SuperMum