CUKETOVÉ RIZOTO

09.06.2018

Jedno z mých nejoblíbenějších rizot! Jednoduchá příprava za současného ušpinění jedné pánvičky a jednoho malého hrnce, takže po vaření na mě nečeká hromada špinavého nádobí.

INGREDIENCE

řepkový olej

1 ks cibule

2 větší stroužky česneku

200 g šunky

250 g rýže arborio

1 l zeleninového vývaru

2-3 nastrouhané cukety

100 g čedaru

sůl, pepř

parmazán na posypání

POSTUP

Na pánvičku nalijeme trochu řepkového oleje a rozehřejeme ho. Mezitím nadrobno nasekáme cibuli a vložíme ji na pánvičku. Zprudka orestujeme.

Šunku nakrájíme na malé kousky a přidáme ji k cibuli. Restujeme. Přidáme prolisovaný česnek.

Rýži propláchneme v cedníku a následně vložíme do pánvičky. Chvíli nasucho mícháme. Poté přilijeme vývar, který jsme si v mezičase uvařili ve vedlejším hrnci. Vývar přiléváme po trochách, nikoliv všechen najednou. Vždy, když se voda odpaří, přilejeme další část.

Mezitím omyjeme, oloupeme a nastrouháme cuketu. Když je rýže téměř uvařená (měkká), přidáme na pánvičku cuketu a pár minut povaříme. Poté přidáme nastrouhaný čedar, který vytvoří chutnou krémovou omáčku.

Na závěr dosolíme a dopepříme podle chuti.

Podáváme posypané parmazánem.

TIPY

Pokud byste chtěli čedarovou omáčku zjemnit, můžete do rizota přimíchat trochu másla.

Místo šunky můžete použít slaninu.

DOBROU CHUŤ!

Vaše SuperMum


SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

DÝŇOTO