CUKETOVÉ RIZOTO
Jedno z mých nejoblíbenějších rizot! Jednoduchá příprava za současného ušpinění jedné pánvičky a jednoho malého hrnce, takže po vaření na mě nečeká hromada špinavého nádobí.
INGREDIENCE
řepkový olej
1 ks cibule
2 větší stroužky česneku
200 g šunky
250 g rýže arborio
1 l zeleninového vývaru
2-3 nastrouhané cukety
100 g čedaru
sůl, pepř
parmazán na posypání
POSTUP
Na pánvičku nalijeme trochu řepkového oleje a rozehřejeme ho. Mezitím nadrobno nasekáme cibuli a vložíme ji na pánvičku. Zprudka orestujeme.
Šunku nakrájíme na malé kousky a přidáme ji k cibuli. Restujeme. Přidáme prolisovaný česnek.
Rýži propláchneme v cedníku a následně vložíme do pánvičky. Chvíli nasucho mícháme. Poté přilijeme vývar, který jsme si v mezičase uvařili ve vedlejším hrnci. Vývar přiléváme po trochách, nikoliv všechen najednou. Vždy, když se voda odpaří, přilejeme další část.
Mezitím omyjeme, oloupeme a nastrouháme cuketu. Když je rýže téměř uvařená (měkká), přidáme na pánvičku cuketu a pár minut povaříme. Poté přidáme nastrouhaný čedar, který vytvoří chutnou krémovou omáčku.
Na závěr dosolíme a dopepříme podle chuti.
Podáváme posypané parmazánem.
TIPY
Pokud byste chtěli čedarovou omáčku zjemnit, můžete do rizota přimíchat trochu másla.
Místo šunky můžete použít slaninu.
DOBROU CHUŤ!
Vaše SuperMum
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY