ČOKOLÁDOVÉ FONDUE

11.09.2018
Takto vypadá vitamínová bomba...
Takto vypadá vitamínová bomba...
...a takto vypadá kalorická bomba....
...a takto vypadá kalorická bomba....

Čokoládové fondue miluju snad odjakživa a vždy, když jsem tento lahodný dezert viděla v jídelním lístku restaurací, volba dezertu byla více než jasná. Protože ale cena fondue je poměrně děsivá (v Praze se šplhá až ke 150 korunám) a navíc v některých restauracích nabízejí fondue s pudinkovou čokoládou, která mi moc nechutná, takže objednání dezertu se později stalo docela loterií, rozhodla jsem se požádat minulý rok Ježíška o domácí fondue. Hodný Ježíšek mé přání vyslyšel a já byla obdarována keramickou sadou na fondue a navíc i velmi dobrou a kvalitní belgickou čokoládou Callebaut, která je určena přímo na výrobu fondue. Díky domácímu fondue si tak sama reguluji množství čokolády i skladbu ovoce.

INGREDIENCE

čokoláda na fondue

svíčka

keramická souprava na fondue

ovoce dle chuti

POSTUP

Do misky na fondue nasypeme požadované množství čokolády na fondue a do dolní části vložíme zapálenou svíčku. Počkáme, dokud čokoláda nezačne tát a pak ji promícháme.

Nakrájíme ovoce dle chuti a následně ho namáčíme do čokolády a vychutnáváme. :-)

TIPY

Pokud nechcete investovat do keramické soupravy na fondue, můžete si koupit jen fondue čokoládu, tu vložit do misky a následně čokoládu ohřát v mikrovlnce. Zdaleka to ale není tak efektní jako v keramické soupravě a navíc Vám čokoláda bez svíčky vystydne. 

DOBROU CHUŤ,

Vaše SuperMum