ČOKOLÁDOVÁ PĚNA A ZMRZLINA BOUNTY
Koupila jsem si formičky na zmrzliny, které mám v plánu hojně využívat a zásobovat tak rodinu zdravým a chutným osvěžením. Začala jsem čokoládovo-kokosovou variantou. Nejen, že to je velmi chutná kombinace, ale lze ji použít dvěma způsoby. Buď z ingrediencí uděláme vychlazenou čokoládovou pěnu s hromadou čerstvého ovoce, nebo vytvořenou hmotu přelijeme do formiček a necháme zmrazit. Tak jako tak nebudete litovat!
INGREDIENCE
1 plechovka kokosového mléka
100 g kvalitní hořké čokolády
POSTUP
Plechovku kokosového mléka dáme minimálně na den do lednice.
Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu.
Kokosové mléko rozšleháme, aby se spojilo dohromady. Poté přidáme roztavenou čokoládu a opět chvíli šleháme.
V případě čokoládové pěny přelejeme vytvořenou pěnu do dezertních skleniček a hojně posypeme ovocem, ideálně lesními plody (borůvky, jahody, maliny, ostružiny...). Vložíme do ledničky a podáváme vychlazené.
V případě zmrzliny směs nalijeme do formiček a necháme v mrazáku ztuhnout.
V obou případech si po vytvoření této dobrůtky hodíme nohy na stůl a pomalu si dobrůtku vychutnáváme. :-)
TIPY
Čokoládová pěna je poměrně sytá a kalorická. Proto ji zasypte opravdu hojnou vrstvou ovoce, aby se kalorie "rozmělnily". :-) Nebojte, dobrá bude i tak.
Dobrou chuť,
Vaše SuperMum