ČOKOLÁDOVÁ PĚNA A ZMRZLINA BOUNTY

31.07.2018

Koupila jsem si formičky na zmrzliny, které mám v plánu hojně využívat a zásobovat tak rodinu zdravým a chutným osvěžením. Začala jsem čokoládovo-kokosovou variantou. Nejen, že to je velmi chutná kombinace, ale lze ji použít dvěma způsoby. Buď z ingrediencí uděláme vychlazenou čokoládovou pěnu s hromadou čerstvého ovoce, nebo vytvořenou hmotu přelijeme do formiček a necháme zmrazit. Tak jako tak nebudete litovat!

INGREDIENCE

1 plechovka kokosového mléka

100 g kvalitní hořké čokolády

POSTUP

Plechovku kokosového mléka dáme minimálně na den do lednice.

Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu.

Kokosové mléko rozšleháme, aby se spojilo dohromady. Poté přidáme roztavenou čokoládu a opět chvíli šleháme.

V případě čokoládové pěny přelejeme vytvořenou pěnu do dezertních skleniček a hojně posypeme ovocem, ideálně lesními plody (borůvky, jahody, maliny, ostružiny...). Vložíme do ledničky a podáváme vychlazené.

V případě zmrzliny směs nalijeme do formiček a necháme v mrazáku ztuhnout.

V obou případech si po vytvoření této dobrůtky hodíme nohy na stůl a pomalu si dobrůtku vychutnáváme. :-)

TIPY

Čokoládová pěna je poměrně sytá a kalorická. Proto ji zasypte opravdu hojnou vrstvou ovoce, aby se kalorie "rozmělnily". :-) Nebojte, dobrá bude i tak.

Dobrou chuť,

Vaše SuperMum