CIZRNOVO-RAJČATOVÁ POLÉVKA

13.07.2018

A jak jsem avizovala v předchozím článku, získala jsem během podrobné rešerše mnoho nápadů a inspirací co a jak vařit. Pro dnešek jsem čerpala z krásného blogu Petr and Gabi Foodies (recept jsem poupravila k obrazu svému).

INGREDIENCE

2 lžíce řepkového nebo slunečnicového oleje

1 velká cibule

5 stroužků česneku

3 střední mrkve

1 lžička strouhaného zázvoru (buď čerstvého, nebo sušeného)

1 lžíce kurkumy

1 lžíce sladké papriky

1 lžička kari (nemusí být, pokud nechcete pikantní polévku)

1 l zeleninového vývaru

1 konzerva loupaných rajčat

250 g cizrny (ne v plechovce)

2 lžíce petržele + k podávání

POSTUP

Večer před vařením polévky namočíme cizrnu do dostatečného množství vody.

Druhý den cizrnu uvaříme podle návodu na obalu.

Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.

Ve vedlejším hrnci si uvaříme vývar.

Mezitím nakrájíme na kostičky mrkev a přidáme je do hrnce. Restujeme několik minut. Přidáme zázvor, kurkumu, sladkou papriku, kari a petržel.

Hotový vývar přilijeme do hrnce se zeleninou a kořením. Přidáme plechovku rajčat a uvařenou cizrnu.

Krátce povaříme.

Rozmixujeme ponorným mixérem dohladka.

Podáváme posypané petrželkou.

TIP

Samozřejmě je možné použít i cizrnu v plechovce, ale jedná se o méně zdravou variantu.

Dobrou chuť,

Vaše SuperMum

P. S. Zítra Vás čeká další recept, jehož hlavní složkou je cizrna. Tipnete si, jaký recept to bude? :-)

Inspirováno blogem Petr a Gabi Foodies