CIZRNOVO-RAJČATOVÁ POLÉVKA
A jak jsem avizovala v předchozím článku, získala jsem během podrobné rešerše mnoho nápadů a inspirací co a jak vařit. Pro dnešek jsem čerpala z krásného blogu Petr and Gabi Foodies (recept jsem poupravila k obrazu svému).
INGREDIENCE
2 lžíce řepkového nebo slunečnicového oleje
1 velká cibule
5 stroužků česneku
3 střední mrkve
1 lžička strouhaného zázvoru (buď čerstvého, nebo sušeného)
1 lžíce kurkumy
1 lžíce sladké papriky
1 lžička kari (nemusí být, pokud nechcete pikantní polévku)
1 l zeleninového vývaru
1 konzerva loupaných rajčat
250 g cizrny (ne v plechovce)
2 lžíce petržele + k podávání
POSTUP
Večer před vařením polévky namočíme cizrnu do dostatečného množství vody.
Druhý den cizrnu uvaříme podle návodu na obalu.
Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
Ve vedlejším hrnci si uvaříme vývar.
Mezitím nakrájíme na kostičky mrkev a přidáme je do hrnce. Restujeme několik minut. Přidáme zázvor, kurkumu, sladkou papriku, kari a petržel.
Hotový vývar přilijeme do hrnce se zeleninou a kořením. Přidáme plechovku rajčat a uvařenou cizrnu.
Krátce povaříme.
Rozmixujeme ponorným mixérem dohladka.
Podáváme posypané petrželkou.
TIP
Samozřejmě je možné použít i cizrnu v plechovce, ale jedná se o méně zdravou variantu.
Dobrou chuť,
Vaše SuperMum
P. S. Zítra Vás čeká další recept, jehož hlavní složkou je cizrna. Tipnete si, jaký recept to bude? :-)
Inspirováno blogem Petr a Gabi Foodies