CIBULOVÝ DIP

08.07.2018

Máme tu recept na další skvělý dip. Tentokrát cibulový. Osmažená cibulka dodá dipu zajímavý sladko-slaný nádech a vy si tak můžete být jisti, že tímto dipem zaujmete každého! Můžete ho naservírovat návštěvě ve formě jednohubek (namazaný na kouskách bagety), nebo si z něj připravit snídaňový toast či ho můžete uzobávat k večernímu filmu s nachos.

INGREDIENCE

3 střední cibule

řepkový nebo slunečnicový olej

1 zakysaná smetana

1 Philadelphia (nebo jiný smetanový sýr)

vinný ocet (1 lžíce)

sůl

pepř

pažitka nebo petrželka na ozdobení

POSTUP

Cibulku nakrájíme nadrobno a osmažíme dozlatova na řepkovém nebo slunečnicovém oleji. (cca 15 min).

Mezitím vytáhneme zakysanou smetanu a Phiadelfii z lednice, aby zteplaly. Poté s nimi smícháme osmaženou cibulku. Přidáme lžíci vinného octa. Dochutíme solí a pepřem dle chuti.

Dáme na cca hodinu odstát do lednice.

Na závěr ozdobíme pažítkou.

Servírujeme s tousty, bagetou nebo nachos.

TIPY

Místo Philadelphie můžete použít např. Gervais. 


DOBROU CHUŤ,

Vaše SuperMum