CIBULOVÝ DIP
Máme tu recept na další skvělý dip. Tentokrát cibulový. Osmažená cibulka dodá dipu zajímavý sladko-slaný nádech a vy si tak můžete být jisti, že tímto dipem zaujmete každého! Můžete ho naservírovat návštěvě ve formě jednohubek (namazaný na kouskách bagety), nebo si z něj připravit snídaňový toast či ho můžete uzobávat k večernímu filmu s nachos.
INGREDIENCE
3 střední cibule
řepkový nebo slunečnicový olej
1 zakysaná smetana
1 Philadelphia (nebo jiný smetanový sýr)
vinný ocet (1 lžíce)
sůl
pepř
pažitka nebo petrželka na ozdobení
POSTUP
Cibulku nakrájíme nadrobno a osmažíme dozlatova na řepkovém nebo slunečnicovém oleji. (cca 15 min).
Mezitím vytáhneme zakysanou smetanu a Phiadelfii z lednice, aby zteplaly. Poté s nimi smícháme osmaženou cibulku. Přidáme lžíci vinného octa. Dochutíme solí a pepřem dle chuti.
Dáme na cca hodinu odstát do lednice.
Na závěr ozdobíme pažítkou.
Servírujeme s tousty, bagetou nebo nachos.
TIPY
Místo Philadelphie můžete použít např. Gervais.
DOBROU CHUŤ,
Vaše SuperMum