ČESNEKOVÁ POMAZÁNKA

07.05.2018

Dneska přidávám manželův recept na česnekovou pomazánku. Já sama jsem vždycky dělala o trochu rychlejší, zato nezdravější, nicméně stejně chutnou variantu. Smíchala jsem strouhaný sýr s tatarskou omáčkou a česnekem. Byla to fakt mňamka. Pak ale přišel manžel se svým receptem, který je přeci jen díky absenci tatarské omáčky o něco zdravější. Tak se na něj pojďme podívat!

INGREDIENCE

česnek podle chuti

300 g strouhaného eidamu

100 g taveného sýru

1 kelímek (cca 200 g) zakysané smetany

pepř podle chuti

4 střední bagety (ideálně celozrnné)

POSTUP

Do mísy vysypeme tavený sýr, smetanu a prolisovaný česnek a vše dobře promícháme.

Poté přidáme nastrouhaný eidam a opět pořádně promícháme.

Můžeme přidat pepř, ale podle mě už není (stejně jako sůl) potřeba.

Necháme několik hodin odstát v ledničce, ideálně přes noc.

Bagety nakrájíme na centimetrová kolečka a namažeme na ni vrstvu (podle chuti) pomazánky.

Jednohubky naaranžujeme na talíř a podáváme návštěvě.

TIPY

Česneková pomazánka je velmi rychlou alternativou na občerstvení pro návštěvy.

Bezlepková variantu vyrobíte tak, že pomazánku namažete na papriku nebo okurku. 

DOBROU CHUŤ!

Vaše SuperMum