ČESNEKOVÁ POMAZÁNKA
Dneska přidávám manželův recept na česnekovou pomazánku. Já sama jsem vždycky dělala o trochu rychlejší, zato nezdravější, nicméně stejně chutnou variantu. Smíchala jsem strouhaný sýr s tatarskou omáčkou a česnekem. Byla to fakt mňamka. Pak ale přišel manžel se svým receptem, který je přeci jen díky absenci tatarské omáčky o něco zdravější. Tak se na něj pojďme podívat!
INGREDIENCE
česnek podle chuti
300 g strouhaného eidamu
100 g taveného sýru
1 kelímek (cca 200 g) zakysané smetany
pepř podle chuti
4 střední bagety (ideálně celozrnné)
POSTUP
Do mísy vysypeme tavený sýr, smetanu a prolisovaný česnek a vše dobře promícháme.
Poté přidáme nastrouhaný eidam a opět pořádně promícháme.
Můžeme přidat pepř, ale podle mě už není (stejně jako sůl) potřeba.
Necháme několik hodin odstát v ledničce, ideálně přes noc.
Bagety nakrájíme na centimetrová kolečka a namažeme na ni vrstvu (podle chuti) pomazánky.
Jednohubky naaranžujeme na talíř a podáváme návštěvě.
TIPY
Česneková pomazánka je velmi rychlou alternativou na občerstvení pro návštěvy.
Bezlepková variantu vyrobíte tak, že pomazánku namažete na papriku nebo okurku.
DOBROU CHUŤ!
Vaše SuperMum