BULGUR S AVOKÁDOVOU OMÁČKOU A OPEČENÝMI RAJČÁTKY
INGREDIENCE
1 avokádo
½ menšího citronu nebo limetky
2 stroužky česneku
sůl
pepř
100 g bulguru
15 cherry rajčátek
trochu ghee
parmazán na posypání
POSTUP
Nejprve si uvaříme bulgur podle návodu na obalu (většinou se vaří ve dvojnásobném množství slané vody 12-15 min a poté se přebytečná voda sleje).
Vedle na pánvičce rozpustíme ghee a opékáme na něm omytá a na půlky nebo na čtvrtky nakrájená cherry rajčátka.
Avokádo rozpůlíme, vyndáme pecku a vydlabeme dužinu. Vložíme ho do vysoké misky vhodné na mixování. Přidáme prolisované stroužky česneku, šťávu z citronu nebo limetky, sůl a pepř. Vše rozmixujeme dohladka ponorným mixérem.
Poté ve větší míse dobře promícháme obsah všech tří nádob - avokádovou omáčku, opečená rajčátka a bulgur.
Podáváme posypané parmazánem.
TIP
Místo bulguru můžete použít kroupy.
Dobrou chuť,
Vaše SuperMum