BULGUR S AVOKÁDOVOU OMÁČKOU A OPEČENÝMI RAJČÁTKY

22.11.2018

INGREDIENCE

1 avokádo

½ menšího citronu nebo limetky

2 stroužky česneku

sůl

pepř

100 g bulguru

15 cherry rajčátek

trochu ghee

parmazán na posypání

POSTUP

Nejprve si uvaříme bulgur podle návodu na obalu (většinou se vaří ve dvojnásobném množství slané vody 12-15 min a poté se přebytečná voda sleje).

Vedle na pánvičce rozpustíme ghee a opékáme na něm omytá a na půlky nebo na čtvrtky nakrájená cherry rajčátka.

Avokádo rozpůlíme, vyndáme pecku a vydlabeme dužinu. Vložíme ho do vysoké misky vhodné na mixování. Přidáme prolisované stroužky česneku, šťávu z citronu nebo limetky, sůl a pepř. Vše rozmixujeme dohladka ponorným mixérem.

Poté ve větší míse dobře promícháme obsah všech tří nádob - avokádovou omáčku, opečená rajčátka a bulgur.

Podáváme posypané parmazánem.

TIP

Místo bulguru můžete použít kroupy.

Dobrou chuť,

Vaše SuperMum